1. 12. 2008

Izrael - rasisticky štát ????


Veľká pôvodná Palestína, dnes Izrael a autonómne územia Palestíny - pásmo Gazy a Predjordánsko, kedysi patrila pod mandátnu správu kráľovstva Veľká Británia, ktorá v roku 1917 vydala Belfourskú deklaráciu, ktorá zaručovala vytvorenie židovského štátu v Palestíne. Už tu začína celková absurdita štátu Izrael. Na území Palestíny, ktorá v tej dobe bola osídlená z 99 % palestínskym etnikom sa mal vytvoriť štát na čele so židovskou správou a židovským obyvateľstvom, ktoré sa tu malo nasťahovať z celého sveta. Židia sa začali sťahovať do Palestíny ešte počas nadvlády Britov. Vo svojej novej “zasľúbenej zemi“ začali vytvárať uzavreté komunity. Vzťahy z väčšinovým palestínskym obyvateľstvom boli vcelku pokojné. K radikálnej zmene došlo po tom, ako do Palestíny začalo prúdiť stále väčšie a väčšie množstvo Židov. Židovskí osadníci sa začali spájať do rôznych fanatických organizácií, ktorých jediným cieľom bolo vysunúť Palestínčanov z ich vlastnej krajiny. Začala vlna násilia. Židia sa stále viac ozbrojovali a vytvorili radu kománd smrti, ktoré prepadávali osady Palestínčanov a čistili tak územie pre nových osadníkov. Britská správa chcela tomuto krviprelievaniu zabrániť, no bolo už neskoro. Ich niekdajší chránenci sa postavili so zbraňou v ruke aj proti nim, a tak popri mŕtvych Palestínčanoch začalo stúpať aj množstvo zabitých britských vojakov.
Židovské komandá smrti sa stali postrachom všetkých Britov a Palestínčanov (pre zaujímavosť jedným z popredných veliteľov týchto vražedných kománd v neskoršej dobe,bol aj Ariel Šaron, ktorý stojí za množstvom masakier v palestínskych dedinách). Prostriedky na kupovanie zbraní plynuli osadníkom od Židov z celého sveta. V roku 1917 žilo v Palestíne pár tisíc Židov, v roku 1948, kedy vznikol Izrael, to bolo už 650 000 a ku dnešnému dňu je to už okolo 6 500 000 Židov!!! Po mnohých rokovaniach po druhej svetovej vojne a s prihliadnutím na tragédiu Židov, ktorá ich postihla vo forme holokaustu, sa dohodlo, že na území Palestíny vzniknú dva štáty - Izrael so židovským obyvateľstvom a Palestína s arabským obyvateľstvom.
Je rok 2008 a dnes existuje len Izrael. Tu vidno aroganciu, akou Izrael pošliapava medzinárodné dohody a právo. Izrael nerešpektoval dohodnuté hranice a už v roku 1948 začal s okupovaním palestínskych území, ktoré stenšil do dnešného dňa na 5 000 km2. Pôvodné plány rozdelenia Palestíny počítali s polovicou pre Izrael a polovicou pre Palestínu - čo činí pri celkovej rozlohe pôvodnej Palestíny 22 145 km2 okolo 11 000 km2 pre každú z republík. Situácia je taká, že Židia obývajú 17 000 km2, plus okupujú ďalších 1 200 km2, ktoré získali vo vojnách so svojimi arabskými susedmi a okupujú aj tých 5 400 km2, ktoré vyhradili Palestínčanom. Palestínska autonómna republika sa skladá z dvoch od seba preľudnených území, ktoré niesu navzájom prepojené - Predjordánska a pásma Gazy. Predjordánsko má rozlohu do 5 100 km2, na ktorých žije 1 750 000 Palestínčanov a okolo 150 000 židovských osadníkov. Pásmo Gazy má rozlohu 364 km2, na ktorých žije vyše 960 000 Palestínčanov a pár tisíc Židov. Autonómne územia Palestíny sa podobajú koncentračným táborom. Židovský štát oddelil svoje územia od palestínskych betónovými múrmi (veľkolepejšími ako bol ten Berlínsky múr), ostnatými drôtmi, mínovými poliami, či inými zátarasami. No to nie je všetko. Ako ste si všimli na týchto autonómnych palestínskych územiach žijú aj Židia, čo má za následok ďalšie múry a zátarasy priamo vo vnútri autonómnych území. Židovské dediny vo vnútri vyzerajú ako dobre opevnené pevnosti, ktoré chránia izraelskí vojaci. Keď si nejaká židovská rodinka žijúca v Predjordánsku zmyslí, že sa ide pozrieť do Izraela, dá to vedieť vojenskej jednotke, ktorá vyprázdni celú cestu od palestínskych áut, aby mohli nerušene prísť až k hraniciam s Izraelom, kde majú prednostné právo prejsť cez hraničný priechod, aj keď tam dajme tomu čakajú na prekročenie hraníc tisíce Palestínčanov.
Izrael je krajina, ktorá vlastní jadrové zbrane, ktorá vlastní stovky moderných stíhačiek z USA, ktorá vlastní stovky najmodernejších bojových helikoptér, tankov, obrnených transportérov a najmodernejšiu optickú a digitálnu bojovú techniku. Za veľkým múrom na palestínskych územiach majú palestínske bezpečnostné jednotky povolené nosiť akurát tak krátke a dlhé ručné palné zbrane a aj to iba vo vnútrozemí, lebo pri hraniciach s Izraelom môžu okrem svojej uniformy nosiť akurát tak obušok, lebo nosenie palných zbraní znamená streľbu a následný zásah od pohraničných židovských jednotiek, ktoré nerešpektujú palestínskych pohraničníkov so zbraňami a vnímajú ich ako teroristov - to je oficiálne vyhlásenie izraelskej vlády, zlikvidovať každého, kto sa priblíži k hraniciam Izraela, palestínskych pohraničníkov nevynímajúc. Palestína nemá armádu, zakázal jej ju Izrael, povolené sú len palestínske bezpečnostné jednotky, ktoré okrem ručných zbraní nemôžu vlastniť žiadnu bojovú techniku. Čiže Palestína nemá žiadne letectvo, námorníctvo, delostrelectvo, či tankové alebo motorizované jednotky. Strašný nepomer, na jednej strane jadrové zbrane a na tej druhej nanajvýš nejaký ten kalach a podomácky vyrobená raketa či molotov koktejl. Preto sa Palestínčania uchyľujú aj k teroristickým akciám, lebo pri týchto podmienkach sú iné formy boja nemožné. Terorizmus v Palestíne vznikol z beznádeje a z neprávostí, ktoré na nich páchajú Židia a celý svet sa len nečinne prizerá. Na palestínskych územiach nie je skoro žiadna infraštruktúra, väčšinu toho mála čo mali postavené, im vybombardoval Izrael. Izrael ovláda vzdušný, pozemný aj námorný priestor Palestíny. Bojové akcie židovskej armády na palestínskych územiach, pri ktorých zomiera nespočetné množstvo Palestínčanov, žien, detí a starcov nevynímajúc, sú na dennom poriadku. Do okolitých štátov utieklo už vyše 3 000 000 Palestínčanov. Izrael zaobchádza s týmto národom rovnako ako nacisti počas vojny s nimi. Tak isto sú za plotmi ako boli oni, tak isto hynú a utekajú ako kedysi oni, tak isto nariekajú za svojimi deťmi ako kedysi oni, tak isto prežívajú neprávosť a ponižovanie ako kedysi oni, tak isto v nich rastie nenávisť, tak ako kedysi v nich.
Sme svedkami novodobej genocídy, ktorú páchajú Židia na Palestínčanoch, aký paradox, že sú to práve Židia, ktorí okúsili najväčšie zverstvá na svojej koži a dnes sa takých istých zverstiev dopúšťajú oni sami. No našťastie nájdu sa na svete a aj v samotnom Izraeli Židia, ktorí sú si vedomí svinstiev, ktoré podniká ich štát voči Palestínčanom a na nie jednej demonštrácii na podporu palestínskeho ľudu ich vidíme držať palestínske vlajky spolu s ich arabskými bratmi. Aj v samotnom Izraeli existujú židovské komunity, ktoré neuznávajú Izrael práve preto, že tento štát vtesnal nenávisť medzi ich dva národy. Preto ukončím tento môj článok výrokom, ktorý je aktuálnejší ako kedykoľvek predtým- „Lež tí vzhliadnu raj, ktorí sú spravodliví medzi zaslepenými!“

Miroslav Pomajdík

5 komentárov:

Unknown povedal(a)...

Celkom dobre manipulovanie a jednostranna argumentacia. Objektivna hodnota - ziadna!

Miroslav povedal(a)...

dravím ťa Martin!
Je zaujímavé, že ked sa takto v celej nahote odhalí pravda, hned je to jednostranná argumentácia. Palestínsky národ aj v tejto dobe strašne trpí pod niekoľko mesačnou blokádou pásma gazy zo strany Izraela a niekto sa vykrikuje že objektívna hodnota je žiadna. Nech sa páči , skoč si do dnešnej autonómnej Palestíny a uvidiíš sám na vlastné oči, koľko neprávostí, potupy a biedy musia zažívať Paletínčania dennodenne a potom hovor o objektivite. Títo ľudia sa z tvojej objektivity asi ťažko najedia a na záver- už aj OSN odsudzuje Izrael za svoje počínanie voči Palestínčanom,celý svet sa začína búriť proti agresii Izraela a proti sionizmu.. dokonca ortodoxný Židia otvorene vystupujú proti Izraelu a sionizmu, ktorý nieje ničím iným ako čisto rasistickým a fašizujúcim učením. Ortodoxný Židia po celom svete idú až tak daleko,že požadujú uvaliť sankcie na Izrael a svorne so svojimi arabskými bratmi pochodujú na proti izraelských demonštráciách. Je naozaj smutné ak niekto spochybňuje genocídu, ktorú na Palestínčanoch pácha sionistický režim už vyše 60 rokov.
P.S.- Židovský národ si vážim tak isto ako všetky ostatné, jediné čo mi vadí je sionistická odnož židovstva ktorá má podobnú ideu ako nacisti v Nemecku a dúfam, že normálny Židia pochopia že spolunažívanie dvoch etník je jedinou cestou a zastavia sionistické šialenstvo.

Unknown povedal(a)...

Je to jednostrana argumentacia,lebo sa vzdy vyberaju len urcite spravy.
Nie je pravdou,ze su Palestincania uzavrety,bohuzial je to s nimi to iste ako s narodmi v Afrike,nechavaju sa vykoristovat svojim neschopnymi politikmi. Je zaujimave,ze nikto nespomina,ze viac ako 85% Palestincanov suhlasi s bezpecnostnou politikou Izraelu,pretoze ich chrani pred tymi par sfanatizovanymi Palestincanmi,ktori nedovolia nikdy zivot v mieri,lebo je to ich viera.
Tak isto ked hovoris,ze DOKONCA aj Ortodoxni Zidia su proti Izraelu,tak to tomu bolo vzdy tak. Ortodoxny Zid, nie je Izraelcan. Ortodoxny Zid je v prvom rade nabozensky fanatik, anarchista, ktory ma odpor ku ktoremukolvek statu. To ze zije prave v Izraeli je sposobene nabozenskymi a kulturnymi pamiatkami,ktore sa na jeho uzemii nachadzaju.
Sionizmu je uz davno zabudnuta vec, sionizmu nezije uz dlhe roky.
A druha vec,najprv si pozri v slovniku,co znamena genocida a aka je demokraficka situacia v Izraeli a Palestine a prides na to,ze Palestincania vyhravaju tzv. Vojnu porodnosti,to iste co sa udialo v Kosove to znamena,ze je viacej Palestincanov ako Izrealcanov a tak tomu bude vzdy,lebo islam je nabozenstvo, ktore podporuje viacdetne rodiny.
A nemyslis,ze by bolo dobre napsiat aj o palestinskom terorizme,ked uz zneuzivas slova genocida na manipulaciu a dalsiu nenavist voci Zidom?!

Unknown povedal(a)...

Ako nehovorim,ze je vsetko "koser" ale zneuzivaju to obidve strany a obidve strany tym trpia

Miroslav povedal(a)...

Pripájam úryvok z článku kňaza františkánskeho rádu, celý článok si môžte prečítať tu-

http://www.jkbalazs.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=82&Itemid=99999999

To je odpoved na to prečo sa Palestínčania uchylujú aj k takýmto zúfalým teroristickým aktom, lebo terorizmus nevzniká len tak zničoho nič, ale má jasný pôvod, u Palestínčanov je to pôvod v beznádeji ich národa

Povojnové násilie

Keď roku 1948 Izrael obsadil ďalšie územia Palestíny, začal sa masaker, tisíce obyvateľov museli opustiť svoje domovy a mnohí ľudia prišli násilím o svoju pôdu. Posvätné miesta moslimov i kresťanov boli znesväcované. Masaker v obci Dejr Jásín si vyžiadal približne 250 obetí a výbuchy v jeruzalemských hoteloch King David a Semiramis vyše sto obetí. Hlavný delegát Medzinárodného červeného kríža Jacques de Reyner potvrdil, že masaker v Dejr Jásíne nebol vyvolaný vojenským aktom ani nijakou provokáciou. V máji 1948 sionisti obsadili kňazský domov Notre Dame de France, ktorý sa stal ich základňou pre útoky na Jeruzalem.
V om istom mesiaci obsadili kláštor nemeckých benediktínov, ktorý sa stal hlavnou základňou pre útoky na Jeruzalem. Pri paľbe zo stojeden mínometov umiestnených v tomto kláštore zahynulo osem ľudí a stodvadsať bolo zranených. Obsadené kostoly a kláštory boli vyrabované, znesväcované a ich obyvatelia boli internovaní. Podľa izraelskej vlády to bolo počínanie „nezodpovedných jednotlivcov“, alebo „fanatických Židov“, no skutočnosť bola taká, že tí boli na takéto násilnosti účelovo verbovaní. Podobne to bolo aj v roku 1967.
Cieľom vyvražďovania starých ľudí, žien i detí bolo prinútiť Arabov, aby opustili krajinu. Keď sa utečenci museli uchýliť na západný breh Jordánu a po jeho obsadení Izraelom boli nútení ujsť do Libanonu. V roku 1948 takmer milión Palestínčanov muselo opustiť svoj domov, pričom izraelská propaganda stále tvrdila, že odišli dobrovoľne.
Keď Palestína upozorňovala na túto situáciu, svet mlčal. Výbor kresťanskej jednoty v Palestíne rozoslal šesťstranové prehlásenie o kritickej situácii politickým i náboženským organizáciám celého sveta, no bezvýsledne. V prehlásení boli uvedené aj názvy náboženských inštitúcií, ktoré sa stali terčom izraelských útokov, ako aj zoznam zabitých alebo zranených kňazov, rehoľníkov a rehoľných sestier. V roku 1967 bol obsadený zvyšok Palestíny. V sedemdesiatych rokoch boli mnohí Palestínčania deportovaní na opustené územia pri jordánskych a libanonských hraniciach. Na okupovaných územiach silnela neobmedzená vojenská vláda. Palestínski vojenskí väzni boli neraz aj mučení.
Zdá sa, akoby násilie proti Palestínčanom malo byť kompenzáciou za holokaust v Európe. Teraz už Organizácia spojených národov nazvala izraelské počínanie na okupovanom území urážkou ľudskosti. Bývalý generálny riaditeľ Agentúry OSN pre podporu a pomoc palestínskym utečencom na Blízkom východe John Davis priznal, že izraelský plán násilnej okupácie nebol včas odhalený.
Mnohé násilnosti a vandalstvá na kresťanských pamiatkach boli vykonávané pod vedením Ligy na obranu Židov, čo musel priznať aj minister vnútra.