12. 11. 2008

Napriek zmenám napredujeme...

Študijný program Politológia na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa realizuje už štvrtý rok. Týmto akademickým rokom máme prvýkrát študentov v magisterskom štúdiu v dennej forme. V minulom akademickom roku prvýkrát v histórii na TnU AD boli slávnostne promovaní prví absolventi I. stupňa – bakalárskeho a II. stupňa – magisterského.
Zrušením ÚPHV bol študijný program Politológia najskôr zaradený pod FSEV TnU AD.
Nový akademický rok 2008/2009 znamená pre študijný program Politológia zaradenie v rámci novej organizačnej štruktúry ako Katedra politológie. Stali sme sa Celouniverzitným študijným programom, ktorý spadá priamo pod rektorát TnU AD.
V rámci študentskej mobility vysielame študentov do partnerských pracovísk: do Alicante, Bologne...atď. Dochádza k stabilizácii personálnej štruktúry katedry kvalifikovanými pedagógmi. V tomto akademickom roku 2008/2009 sa nám uspokojivým spôsobom podarilo vyriešiť otázku seminárnych miestností. Do budúcna zostáva vyriešiť problém prednáškových miestností, nakoľko prednášky prebiehajú na Krajskom úrade a tiež vo veľkej zasadačke. Táto otázka je akútna, kedže v akademickom roku 2009/2010 nám pribudne nový ročník v II. stupni magisterského štúdia v dennej forme.
Som rada, že sa aj študenti politológie zapojili do medzinárodnej konferencie – ŠVOČ.

Mrzí ma, že študenti v študijnom programe Politológia nemajú zastúpenie v Akademickom senáte TnU AD, aj keď študuje v tomto odbore 800 študentov. Je to správne? Potom nám to pripadá, pedagógom aj študentom, ako: „O nás, bez nás“.
Aj keď v poslednej dobe boli problémy, zaráža ma, že niektorí študenti neriešia svoje záležitosti osobne, ale vypisujú anonymy a sťažnosti.
V najbližšej dobe nás čakajú Beánie, verím, že všetci sa dobre zabavíme.


Prajem všetkým študentom prvého a druhého stupňa, v dennej aj externej forme veľa úspechov v štúdiu.


PhDr. Oľga Bočáková, PhD.

1 komentár:

študent povedal(a)...

hahaha, Dochádza k stabilizácii personálnej štruktúry katedry kvalifikovanými pedagógmi - tak prečo vyštvali doc. vagnera - a prečo mu nechceli zaplatiť, ved z externistov majú miliony a miliony, ktoré miznú bohvie kde. a nech láskavo pani bočáková napíše čo tým myslí, že anonymi a sťažnosti? čo sú toto za obvinenia? nech konkrét povie, kedy a čo. žvásty, oni zavádzajú mafiánske metody a študenti sú tí zlí. nehovoriac o tom, že nikomu neznížili školné, okrem jednej študentky, ktorá náhodou má blízko k hlavnému mafiozovi - mečárovi. bože to sú metody.